CHAT

Valódi embereke helyett virtuális kapcsolatok?

A közösségi oldalak, a társkereső alkalmazások, az sms és az üzenetküldés függősége odáig el tud jutni, hogy a virtuális, online barátok fontosabbá válnak, mint a valós kapcsolatok.

Mindannyian láttunk már párokat együtt ülni az étteremben, és néztük, hogy szinte teljesen figyelmen kívül hagyták egymást, inkább az okostelefonjukkal foglalkoztak. Noha az internet segítségével különböző alkalmazások használata remek hely lehet új emberekkel való találkozásra, a régi barátokkal való kapcsolatépítésre vagy akár romantikus kapcsolatok létrejöttéhez, azonban az online kapcsolatok nem helyettesítik a valós interakciókat.

Az online barátságok vonzóak lehetnek, de valóságos kapcsolat hiányában ezeket nem lehet barátságnak nevezni. Ha ezt nem vesszük észre, nagy bajban vagyunk!

A társkereső alkalmazások kényszeres használatával a rövidtávú ismeretségek kerülhetnek előtérbe, ahelyett, hogy valódi és hosszú távú kapcsolatot keresnénk.

Mennyi az elég információ? Információs túlterhelés
A kényszeres internetes szörfözés, a videók megtekintése, a játékok vagy a hírcsatornák ellenőrzése csökkentheti a munkahelyi vagy iskolai figyelmet és munkát is. Az internet és az okostelefon alkalmazások kényszeres használata miatt elhanyagoljuk életünk más aspektusait, a valós kapcsolatoktól a hobbikig vagy a társadalmi tevékenységekig.

Elszigetelődünk.

Létezik Cybersex függőség?
És bizony beszélnünk kell az internetes pornográfia, szexuális, vagy felnőtt üzenetküldő szolgáltatások kényszeres használatáról is. Szakemberek szerint a cybersex-függőség a szexuális függőség egyik típusa.

Azt, hogy mennyire negatív hatással lehet a valós intim kapcsolatokra és az általános érzelmi egészségre, nem kell részletezni. Az alkalmi szexet megkönnyítő társkereső alkalmazások túlzott használata megnehezítheti a hosszú távú intim kapcsolatok kialakítását, vagy megrongálhatja a meglévő kapcsolatot is.

2020.04.27


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás