CHAT

Mobiltelefonok fejlődése (1. rész)

A mobiltelefonra a legtöbb ember ma már, mint elválaszthatatlan és szükséges eszközre tekint. Olyannyira az életünk részévé vált, hogy nélküle már egyetlen nap is furcsának tűnhet. Nem volt ez mindig így, hogy bárkit bárhol elérhettünk telefonon, és ők is minket.

A mobiltelefonok fejlődése az elmúlt közel 50 évben elképesztő mértékben fejlődött. Az első mobilok méretük miatt még alkalmatlanok voltak arra, hogy az ember magával vigye őket, ezért inkább „autós telefonnak” tartották őket. Az első igazi mobilnak a Motorola DynaTAC 8000x telefont tekintik sokan, mert igaz még ez sem fért el az emberek zsebében, de legalább már meg lehetett fogni és befért egy kézitáskába. Az 1983-ban forgalomba hozott készülék tömege közel 80 dkg volt és egy feltöltéssel 1 órát lehetett vele beszélni.

Kezdetben a mobilok egyetlen funkciója a beszélgetés volt és akkoriban még az is hatalmas dolognak számított. A fejlesztéseknek köszönhetően a telefonok mérete egyre kisebb lett, ugyanakkor egyre több mindenre lehetett használni őket.

Magyarországon a 90-es évek végén jelentek meg az első Nokia készülékek, amik már igazi zsebben hordható, kisebb méretű mobiltelefonok voltak. Ezeket már sok más dologra is lehetett használni telefonáláson kívül.

A nagyon népszerű Nokia 3210-es például már kevesebb, mint 20 dkg-ot nyomott, 5 óra beszélgetésre és 260 óra készenléti időre volt alkalmas, üzenetküldés, ébresztőóra, a híres kígyós játék (Snake), valamint csengőhang- és háttérképletöltés is lehetséges volt. Ma már igazi különlegességnek számítanak a működő példányok, amit pár ezer forintért meg is vehetünk a használt kereskedésekben. Bár a mai, okostelefonhoz szokott szemünk és érintőképernyőre ráállt ujjainknak nagyon idegen lenne a használata.

2019.04.29


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás