CHAT

Mobilok és Gorillák (2. rész)

A Jane Goodall Intézet kezdeményezésének lényege az otthon már nem használt mobiltelefonok összegyűjtése. Sokan nem szívesen adják oda régi telefonjukat, mert félnek, hogy a rajta található adatokat kinyerik és visszaélnek személyes adataikkal. A begyűjtés és újrahasznosítás folyamata azonban teljesen zárt, biztonságos és semelyik telefont se lehet beazonosítani, valamint a kezdeményezés célja nem adatok, hanem értékes fémek kinyerése a telefonból.

Magyarországon több helyen is végzik ezeknek a mobiltelefonoknak a begyűjtését, aminek az akkumulátorait itthon veszik ki és dolgozzák fel, a készülék többi részét pedig Belgiumba szállítják, ahol további értékes anyagokat nyernek vissza a használhatatlan készülékekből. Az átvételi helyekről a Passzold Vissza tesó! Gyűjtőpontokra keresve tudunk információt szerezni. Ez egy nagyon fontos kezdeményezés, amibe egy kis odafigyeléssel mindenki bekapcsolódhat. Ezeknek a régi mobiltelefonoknak a nagy része máskülönben a szemétben landol, ahol az értékes anyagok kárba vesznek.

Sokan egy telefon meghibásodása esetén azt mondják, hogy nem éri meg megjavíttatni, mert ennyiért már vesznek egy újat. Azonban a tudatos fogyasztóknak és a tudatos fogyasztásnak hihetetlenül nagy jelentősége most. A még használható, de javításra szoruló eszközök megjavítása környezetvédelmi szempontból sokkal jobb, mint azonnal új készüléket venni. Ezért javasoljuk először a telefonok megjavítását, ha pedig nem lehet vele mit tenni, vagy túlságosan elavult, akkor a megfelelő gyűjtőpontokba leadni, hogy ezzel a kis lépéssel is hozzájáruljunk egy nemes célhoz.

2019.07.24


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 21:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás