CHAT

Mobilok és Gorillák (1. rész)

Aki figyeli a híreket és nyitott a természetvédelmi kezdeményezésekre, annak biztosan nem ismeretlen a bejegyzés címe. Ugyanis tavaly elindult egy kezdeményezés a régi, használaton kívüli mobiltelefonok begyűjtésére és az azokból nyert anyagok újrahasznosítására. És mindezt miért? Afrika különleges és erősen veszélyeztetett állatfajtáiért, a gorillákért, csimpánzokért és egyéb állatokért, akik a mobiltelefonok miatt kerülnek lassan a kihalás szélére.

A mobiltelefonok előállításához közel 60 féle fémet használnak fel. Ezek közül az egyik a koltán nevű ásványból nyert tantál. A tantált kondenzátorok bevonására használják különböző elektronikai eszközökben, például mobiltelefonokban. A világon a legnagyobb mennyiségű koltán lelőhely a Kongói Demokratikus Köztársaságban van, pont azokban az erdőkben, ahol a fent említett állatok őshonosok.

A fokozott koltán kereslet miatt több illegális bánya üzemel ezeken a területeken, amihez erdőket irtanak ki és veszik el az élőhelyet az állatoktól. Az előrejelzések nem túl kedvezők, hiszen egyre csak nő a kereslet a mobiltelefonokra és egyéb informatikai eszközökre, amiknek az előállításához ezt a fémet használják.

A Jane Goodall világhírű etimológusról elnevezett Jane Goodall Intézet indított egy kezdeményezést, amely segíthet csökkenteni az illegális koltán bányászatot és megmentheti az állatok élőhelyeit.

2019.07.12


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás