CHAT

Mire használhatjuk régi okostelefonunkat?

Amíg régebben éveket kellett várni egy új mobiltelefon piacra kerülésére, addig ma már szinte havonta újabb és újabb készülékek közül válogathatnak a vásárlók. Így sokszor megesik, hogy anélkül lesz egy okostelefon lecserélve egy még okosabbra, hogy gyakorlatilag semmi baja. Mit lehet ilyenkor csinálni?
A legkézenfekvőbb dolog, hogy eladjuk. A használt telefon adás-vétel még mindig elég népszerű. Viszont ebben az esetben sejthető, hogy nem fogunk érte sokat kapni. Mire lehet még használni akkor?
Kisbabákkal élő szülőknek például hasznos lehet, ha nem akarnak elég borsos áron babafigyelő kamerát venni. Van ugyanis olyan alkalmazás, ami 2 mobil segítségével máris babafigyelő rendszerré alakítható. A régi telefon mehet be a gyerekszobába, az új telefonról pedig tudjuk figyelni a szobában zajló eseményeket. Nem csak gyerekeket, hanem az otthonunkat is meg lehet figyelni 2 mobiltelefon segítségével, amihez szintén egy erre kifejlesztett szoftver szükséges.
Ha már gyerekeknél tartunk, sok vita folyik a gyerekek és az okoseszköz használat közötti határokról. Azonban a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a teljes tiltás helyett sokkal jobb, a határok között megengedett és kontrollált okoseszköz használat. A legkisebbek legtöbbször meséket és videókat néznek, amire a régi telefon valószínűleg tökéletes megoldás.
Vannak olyan tevékenységek, ahol nem szívesen használnánk vadonatúj mobiltelefonunkat, de jó lenne néhány funkcióját kihasználni. Ilyen például a főzés vagy a sportolás közbeni zenehallgatás. Senkinek nem hiányzik, hogy a mobiltelefonja tiszta olaj legyen, vagy sportolás közben megütődjön. Ilyenkor tökéletesen megfelel a régi, még működő okoseszköz is.
Végül, ha valamelyik idősebb rokon vagy szülő rászánta magát, hogy autójába GPS készüléket vegyen, inkább adjuk neki a régi okostelefont, amit offline módban előre letöltött térképalkalmazásokkal, vagy online módban például Waze programmal kiválóan lehet használni.
2019.03.07


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás