CHAT

Mikor kell akkumulátort cserélni a mobiltelefonban?

Az akkumulátor a mobiltelefonok lelke. A régi nyomógombos mobiltelefonok megelégedtek, ha hetente egyszer feltöltöttük, akkumulátor cserére csak több éves használat után szorultak.

A mai okos telefonok energia szükséglete többszöröse, mint a régi mobiltelefonokénak. A modern technológiának köszönhető lítium-ionos akkumulátort is – a használattól függően – gyakran kell töltőre tenni. Az akkumulátorok élettartama is véges. Nézzük, meg mit tehetünk azért, hogy minél később kelljen mobiltelefonunkba akkumulátort cserélni.

Nem tűnik fontosnak, pedig a gyártók is azt javasolják, hogy ameddig csak lehet az eredeti, tartozékként kapott táp adaptert használjuk. Ne tartsuk a töltőn a telefont a szükséges időn túl, mert az felmelegedést okoz. Az akkumulátor sokkal gyorsabban merül, ha forró, még akkor is, ha nem használjuk.

A mobiltelefonokban lévő lítium akkumulátorok 300-500 töltési ciklus után 30%-ot veszítenek a kapacitásából, viszont ha 25% merülés után egyből visszatöltjük azt, az akkumulátor akár 2500 ciklust is kibír komoly kapacitáscsökkenés nélkül. Általában azt javasolják a szakemberek, hogy 100 % helyett 80%-ra töltsünk és 30%-os töltöttségig használjuk telefonunkat.

Ha naponta többször kell tölteni telefonunk akkumulátorát, ellenőrizzük le alkalmazásainkat. Keressük meg az akkumulátor „falókat”! Ilyenek a kijelző beállítás, megvilágítás időtartama, csökkentsük a képernyő fényerejét, használjuk az automatikus fényerő beállítást, kapcsoljuk ki az értesítő jelzőfényt. Meghosszabbíthatjuk a mobiltelefon akkumulátor üzemidejét, ha kikapcsoljuk a billentyűzethangot és a rezgést. Ha egyik alkalmazás sem meríti az akkumulátort, akkor el kell gondolkodnunk mobiltelefonunk akkumulátor cseréjén!

2020.02.03


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás