CHAT

Digitális trendek (2.rész)

Folytassuk a jövőre vonatkozó digitális világ trendjeinek bemutatását.

Szintén figyelemreméltó jelenség a mobiltelefonról, interneten keresztül irányítható gépek terjedése. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy reggel elég csak berakni a mosógépbe a ruhát és a hazaérkezés előtt a mobiltelefonunkról beindítjuk, hogy pont addigra járjon le a mosás mire hazaérünk. Igaz, hogy sok mosógépet lehet már időre programozni, de ha napközben változtatni szeretnénk a programon, akkor erre az új technológiának köszönhetően lehetőségünk is lesz. Ez persze sok más elektronikai berendezésre is igaz, nem csak a mosógépre.

Egy másik trendnek számít a nagy mennyiségű adatokból nyert információ jelentőségének növekedése, vagyis az adatelemzés. Sokszor bele se gondolunk, de mindenhol adatokat kérnek tőlünk és adatokat gyűjtenek rólunk a cégek. Akkora mennyiségű adathalmazról van szó, hogy a feldolgozásuk és a belőlük való információszerzés nem lehetséges máshogy, csakis gépi tanulási algoritmusok segítségével. Sok esetben ezeket az algoritmusokat értik a mesterséges intelligencia alatt, ami viszont nem jelenti azt, hogy az emberi erőforrás mellőzhető lenne. Felértékelődik a gyors, hatékony, pontos algoritmusokat megtervezni képes programozók és adattudósok szerepe. Nem véletlen, hogy ha megnézzük az álláshirdetéseket, szinte folyamatosan keresnek embereket ilyen pozíciókba.

2019.06.26


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 21:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás