CHAT

Digitális orvosi ellátás mobiltelefonon?

Vajon versenyhelyzetet teremt a mobilpiacon Németország a receptre felírható egészségügyi alkalmazások letölthetőségével?


Receptre mobilalkalmazás?
Németország az első olyan ország, ahol 2020. második felétől az ellátó orvosok betegeik részére digitális egészségügyi alkalmazásokat írhatnak fel receptre.  

Szakemberek az állítják, hogy  e törvény alkalmazásával a gondozást digitálisabbá és jobbá képesek tenni.

Azonban nem minden egészségügyi alkalmazást lehet majd receptre felírni, az orvosnak igazolni kell, hogy az alkalmazások használata milyen előnyöket jelentenek a mindennapi orvosi gyakorlatban. 

Előreláthatólag a cukorbetegség, az asztma, a migrén és s hátfájás egészségügyi alkalmazások kerülnek bele a finanszírozásba. Egyes programok támogatják például a rendszeres gyógyszeres bevitelt, vagy segítenek az életfontosságú paraméterek rögzítésében. 

Nem támogatják az életmód- és wellness-alkalmazásokra, például lépésszámlálókat vagy fitnesz programokat.

A német Egészségügyi Minisztérium azt szeretné elérni, hogy az összes támogatott egészségügyi alkalmazást saját platformján lehessen elérni, a jobb adatvédelem és nem utolsó sorban a pénzmegtakarítás érdekében.

Az Android rendszereknél ez nem okoz problémát, ám az Apple ragaszkodik a saját platformjához.

 

Miért ragaszkodik az Apple saját platformjához?

Németországban úgy gondolják, hogy nem kizárólag a nagyobb nyereség elérése érdekében, hanem az Apple az egészséggel kapcsolatos adatok megszerzésével tovább marketing célú felhasználását akarják megszerezni magának.

2020.04.07


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 20:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás