CHAT

Az Apple nem engedi letölteni az egészségügyi alkalmazást?

Németországban a receptre felírt egészségügyi alkalmazások letöltését az Apple a mobiltelefonnal rendelkezőknek egyelőre nem engedélyezi. Természetesen, ha megegyezés születik a Német Egészségügyi Minisztériummal az Apple saját platformjáról, minden Apple mobiltelefon tulajdonos hozzáférhet a felírt egészségügyi alkalmazásokhoz.

Abban biztosan lehetünk, hogy nyélbe ütik az üzletet, méghozzá, kifizetődően!

Németország egészségügyi alkalmazásokat akar mobiltelefonra, az Apple pedig profitot.

 

Mi lesz az orvos javadalmazása? 

A tervek szerint az egészségügyi alkalmazások felírásáért az orvos külön díjat nem kap. Azonban „ápolási orvosi szolgáltatások” számlázhatók, ha az orvosok kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak az alkalmazásokkal kapcsolatban. 

Ez vajon mit jelent?

 

Mi az orvos felelőssége?

Az orvosoknak gondosan meg kell vizsgálniuk, hogy egy egészségügyi alkalmazás valóban alkalmas-e egy adott alapbetegség kezelésére. Ezután fontos a betegek gondos oktatása a gyártó adatai alapján - ideértve a lehetséges kockázatokat is, mint például a hibás működés vagy a helytelen értékek.

(Ez lenne a fent említett „ápolási orvosi szolgáltatások”?)

Nem elegendő a gyártó felelősségvállalására támaszkodni, ha műszaki szempontból kétségek merülnek fel az alkalmazás eredményeinek helyességével vagy hitelességével kapcsolatban. . 

Ha egy felírt alkalmazás rossz értékei miatt egészségügyi problémák következnek be a beteg állapotában, az orvos nem vonható felelősségre.

 

Mi a gyártók felelőssége?

A gyártóknak 12 hónapon belül bizonyítaniuk kell, hogy alkalmazásuk javítja a beteg állapotát, ha ez nem sikerül, akkor azokat az egészségügyi alkalmazásokat törlik a receptre felírható alkalmazások közül.

 

Mi a beteg felelőssége?

Arról viszont nem beszél egyik fél sem, hogy a felhasználóknak milyen mobiltelefonnal kell rendelkezniük, ahhoz, hogy megbízhatóan és biztonságosan tudják használni az orvos által felírt egészségügyi alkalmazásokat.

2020.04.03


ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna Pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 21:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941


Amennyiben Budán, a Campona Bevásárlóközpont (22. ker.) közelebb esik, keresd partnerünket, a Fixtelt.
Kiváló mobiltelefon javítási szolgáltatások és gyorsszerviz: www.fixtel.hu

Áraink
Térkép
Hívás