Áraink
Térkép
Üzenetküldés
Hívás

Mobiltelefonok fejlődése (2. rész)

A Nokia után sorra jelentek meg a mobiltelefon gyártással foglalkozó cégek készülékei, mint a Siemens, Ericsson, Alcatel vagy Motorola. A telefonok egyre inkább státuszszimbólummá váltak. Ahogy ma is a legújabb Iphone és Samsung készülékek a legmenőbbek, úgy régen a minél kisebb készülék számított divatosnak.

A készülékek egyszer csak elérték a legkisebb használható méretet, és onnantól elindult a különböző formák és újítások robbanása. Kinyitható, szétcsúsztatható és forgatható mobilokat egyaránt lehetett kapni. A külsőjüket tekintve fontos volt még, hogy megjelentek a különböző színű és mintájú hátlapok, majd maguk a készülékek is több színben voltak már kaphatók.

A funkciókat tekintve volt azonban igazán nagy a változás. A telefonokba nagyon egyszerű fényképezőgép került, és lehetővé vált az sms küldés mellett az mms küldés is. Ezek a fényképek még nem voltak túl élvezhetők, de mindenképpen újdonságnak számítottak. Ezt a funkciót ma már teljesen kiszorította az email, Whatsup, Viber és Messenger, na és persze a közösségi felületekre való képfeltöltés.

Ezeket követte a más telefonokhoz való közvetlen kapcsolódási lehetőség, az infra és a bluetooth, zenelejátszás, kihangosítás és az internetelérés. A 2000-es évek végén jelentek meg nagy számban az érintőképernyős telefonok. Lassan meg is érkezünk a jelenbe, ahol a mobilok zöme már nem is mobiltelefonnak számít, hanem okoseszköznek. A telefonálás, mint funkció teljesen háttérbe szorult a számtalan alkalmazás, közösségi felület és fényképezés mellett.

Érdekes lenne berendezni egy asztalt, ahova az összes, okostelefonok használatával kiváltott készülék és eszköz helyet kapna. Lenne itt telefon, számítógép, fényképezőgép, scanner, számológép, GPS, ébresztőóra, óra, különböző játékok és akinek kedve van, bátran folytassa a sort.

2019.05.03

Mobiltelefonok fejlődése (1. rész)

A mobiltelefonra a legtöbb ember ma már, mint elválaszthatatlan és szükséges eszközre tekint. Olyannyira az életünk részévé vált, hogy nélküle már egyetlen nap is furcsának tűnhet. Nem volt ez mindig így, hogy bárkit bárhol elérhettünk telefonon, és ők is minket.

A mobiltelefonok fejlődése az elmúlt közel 50 évben elképesztő mértékben fejlődött. Az első mobilok méretük miatt még alkalmatlanok voltak arra, hogy az ember magával vigye őket, ezért inkább „autós telefonnak” tartották őket. Az első igazi mobilnak a Motorola DynaTAC 8000x telefont tekintik sokan, mert igaz még ez sem fért el az emberek zsebében, de legalább már meg lehetett fogni és befért egy kézitáskába. Az 1983-ban forgalomba hozott készülék tömege közel 80 dkg volt és egy feltöltéssel 1 órát lehetett vele beszélni.

Kezdetben a mobilok egyetlen funkciója a beszélgetés volt és akkoriban még az is hatalmas dolognak számított. A fejlesztéseknek köszönhetően a telefonok mérete egyre kisebb lett, ugyanakkor egyre több mindenre lehetett használni őket.

Magyarországon a 90-es évek végén jelentek meg az első Nokia készülékek, amik már igazi zsebben hordható, kisebb méretű mobiltelefonok voltak. Ezeket már sok más dologra is lehetett használni telefonáláson kívül.

A nagyon népszerű Nokia 3210-es például már kevesebb, mint 20 dkg-ot nyomott, 5 óra beszélgetésre és 260 óra készenléti időre volt alkalmas, üzenetküldés, ébresztőóra, a híres kígyós játék (Snake), valamint csengőhang- és háttérképletöltés is lehetséges volt. Ma már igazi különlegességnek számítanak a működő példányok, amit pár ezer forintért meg is vehetünk a használt kereskedésekben. Bár a mai, okostelefonhoz szokott szemünk és érintőképernyőre ráállt ujjainknak nagyon idegen lenne a használata.

2019.04.29

<- | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ->

ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 21:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941