Áraink
Térkép
Üzenetküldés
Hívás

Legjobb Android appok és játékok 2018-ban

A Google minden évben megtartja a Play Award díjátadót, ahol az ezt megelőző 1 évben legsikeresebb androidos alkalmazások és játékok vannak díjazva. Ezek közül mutatunk be néhány érdekességet.
Az egyik, a „Kiemelkedő Startup” kategória győztese, a Canva. A közösségi média korában egyre fontosabb a megjelenés és az egyedi képi tartalmak közzététele. Az okostelefon ezen alkalmazása pont ebben segít. Legyen szó logóról, posterről, Insta posztról, hirdetésről, szórólapról, esküvői meghívóról, bármiről, amit egyébként grafikusok terveznek meg, az a program segítségével egy átlagos felhasználó számára is megvalósítható. A marketing világában dolgozóknak is hasznos segítője lehet, mert valóban minőségi képek készíthetők a segítségével. Ez az okostelefon app ingyenes, csak bizonyos funkciókért és prémium minőségű képekért kell fizetni.
A következő figyelemre méltó okostelefon alkalmazás a „Legjobb „kisegítő” alkalmazás” kategória győztese, a Be MyEyes. Eme okostelefon app lényege, hogy a vak vagy gyengén látó emberek a telepítés után, ha szükségük van rá, egy gombnyomással egy önkéntessel veszik fel a videókapcsolatot, hogy segítsen a probléma megoldásában. A leghétköznapibb dolgokban is kérhetnek segítséget a vakok, mint például a tej szavatosságát megnézni a tejesdobozon vagy a megfelelő öltözet kiválasztásában. A segítéség kérést követően általában 1 percen belül talál a rendszer egy épp rendelkezésre álló önkéntest, aki kész segíteni.
Az utolsó általunk kiemelt okostelefon alkalmazás a „Legnagyobb közösségi hatás” kategória győztese, a KhanAcademy. Az appon keresztül számos témakörben tanulhatunk, nézhetünk érdekes videókat és teszteket. A tananyag elsajátítását hasznos tippek, tanácsok és gyakorló kérdések segítik. A program offline módban is használható, így bármikor van lehetőség a tanulásra.
2019.03.11

Mire használhatjuk régi okostelefonunkat?

Amíg régebben éveket kellett várni egy új mobiltelefon piacra kerülésére, addig ma már szinte havonta újabb és újabb készülékek közül válogathatnak a vásárlók. Így sokszor megesik, hogy anélkül lesz egy okostelefon lecserélve egy még okosabbra, hogy gyakorlatilag semmi baja. Mit lehet ilyenkor csinálni?
A legkézenfekvőbb dolog, hogy eladjuk. A használt telefon adás-vétel még mindig elég népszerű. Viszont ebben az esetben sejthető, hogy nem fogunk érte sokat kapni. Mire lehet még használni akkor?
Kisbabákkal élő szülőknek például hasznos lehet, ha nem akarnak elég borsos áron babafigyelő kamerát venni. Van ugyanis olyan alkalmazás, ami 2 mobil segítségével máris babafigyelő rendszerré alakítható. A régi telefon mehet be a gyerekszobába, az új telefonról pedig tudjuk figyelni a szobában zajló eseményeket. Nem csak gyerekeket, hanem az otthonunkat is meg lehet figyelni 2 mobiltelefon segítségével, amihez szintén egy erre kifejlesztett szoftver szükséges.
Ha már gyerekeknél tartunk, sok vita folyik a gyerekek és az okoseszköz használat közötti határokról. Azonban a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a teljes tiltás helyett sokkal jobb, a határok között megengedett és kontrollált okoseszköz használat. A legkisebbek legtöbbször meséket és videókat néznek, amire a régi telefon valószínűleg tökéletes megoldás.
Vannak olyan tevékenységek, ahol nem szívesen használnánk vadonatúj mobiltelefonunkat, de jó lenne néhány funkcióját kihasználni. Ilyen például a főzés vagy a sportolás közbeni zenehallgatás. Senkinek nem hiányzik, hogy a mobiltelefonja tiszta olaj legyen, vagy sportolás közben megütődjön. Ilyenkor tökéletesen megfelel a régi, még működő okoseszköz is.
Végül, ha valamelyik idősebb rokon vagy szülő rászánta magát, hogy autójába GPS készüléket vegyen, inkább adjuk neki a régi okostelefont, amit offline módban előre letöltött térképalkalmazásokkal, vagy online módban például Waze programmal kiválóan lehet használni.
2019.03.07

1 | 2 | 3 | 4 | ->

ArénaTel - a megbízható telefonszerviz

Meghibásodott mobil készülék?
Azonnali telefon javításra van szükség? Nem működik, elromlott mobiltelefon, összetört, betörött telefon kijelző, nem kapcsol be a kamera, lefagy, nem tölt, folyton lemerül?

Keress fel minket, és akár fél óra alatt orvosoljuk a problémát!

1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Aréna Mall
Üzletünket megtalálja az Aréna pláza földszintjén, a Raiffeisen (volt CIB) Bankkal szemben, a Kincsem kaputól pár méterre.

NYITVA TARTÁS
Hétfő – Szombat: 10:00 – 21:00
Vasárnap: 10:00 – 19:00

Email: info@arenatel.hu
Tel.: +36 70 941 2941